Armoratia rusticana, kdo chce zdravý být musí křen a jitrnice mít.
Nyní něco
řekněme o křenu. Zmírňuje revmatické
bolesti. Křen je kromě mnoha důležitých nutričních látek zelenina bohatá na
prospěšné enzymy a organické kyseliny.
Kořen má velmi nízkou energetickou hodnotu – ve 100
gramech je pouze 440 kJ a 0,5 g tuku, není v něm žádný cholesterol.
V jídelníčku zdravých lidí se křenem nemusí šetřit.
Malé množství si mohou dovolit rovněž lidé s dietou, jimž ochutí a ovoní často
mdlé pokrmy.
Křen smíchaný s medem podporuje trávení, prokrvení
tkání a zbavuje průdušky hlenu.
Křenová placka na revmatické bolesti je prověřena staletími. Působí dokonce také na hlouběji uložené tkáně a pomáhá při jejich regeneraci i hojení.
Bylinkář Standa
Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *
Žádné komentáře