Obě nejstarší medicíny, ajurvéda a tradiční čínská medicína popisují lidské tělo a procesy v něm probíhající stejně, používají však své názvy. Energie je v ajurvédě pod názvem PRÁMA, čínská medicína ji nazývá ČCHI. V průběhu dne se po energetické stránce tělo řídí orgánovými hodinami, kdy je vždy na 2 hodiny některý orgán v maximu a některý v minimu. Obě medicíny došly k závěru, že pět hlavních orgánů podléhá ročnímu období a k lepšímu pochopení sestavila čínská medicína pentagram. Každý orgán a jeho energetický okruh je třeba čistit v daném ročním období. To ovšem neznamená, že když v létě začne problém s ledvinami, budu čekat na zimu, až mají ledviny své období. Ledviny začnu řešit okamžitě a v zimě se zaměřím na celý ledvinový okruh.

K tomu, aby se člověk cítil zdráv a vitální, a to jak po stránce tělesné, tak po stránce duševní, stačí udržovat energii, proudící v organismu, ve vyvážené rovině. To, co na první pohled vypadá jednoduše, se však v praxi ukazuje jako nesmírně obtížné. Lidský organismus se skládá z pěti základních orgánů – jater, sleziny, plic, ledvin a srdce. Středem pentagramu je mozek. Tyto orgány stojí na špicích pomyslného pentagramu a také v čele jednotlivých orgánových okruhů. Jsou-li tyto okruhy ve vzájemné harmonii, ocitá se také člověk ve fyzické i duševní pohodě. Mít však v dnešní uspěchané době základní orgány čisté, se podaří málokomu. Vzduch, který dýcháme, potraviny, které denně konzumujeme, stres, spěch a vysoké nároky, to všechno představuje pro organismus velkou zátěž. Zátěž v podobě toxinů.

Pro odstranění toxinů z jednotlivých orgánových okruhu jsme připravili směsi bylin. Směsi jsou složeny tak, aby celý okruh a samotný řídící orgán pročistili, zregenerovali a posílili.




  • Vloženo : Stanislav
  • 01.10.2019
  • Komentář: 1
Související články
Související produkty
Komentář: 1
Hana Šimková 13-05-2023 09:33
Dobrý den, existuje léčba bylinkami při artróze? Pokud ano, pěstujete a prodáváte? Informaci o Vás a o tom, že ano jsem objevila na FB. Děkuji za odpověď Hana Šimková
Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině