Cocos nucifera  a podvod s draslíkem.

Voda z kokosu je ta nejlepší medicína pro náš organizmus. 100% kokosová voda neobsahuje žádné cukry, konzervanty či barviva. Naopak je plná minerálů – najdete v ní hořčík, sodík, draslík a vápník. Také obsahuje spoustu vitaminu C a vitaminy řady B, proto ji lékaři doporučují v případě vážné dehydratace. Dokonce se dá podávat i novorozencům, neboť obsahuje látky, podobné těm z mateřského mléka. Jen pro srovnání, kokosová voda má v sobě 15x více draslíku než banán. A dokonce ani ty nejlepší sportovní nápoje nejsou natolik bohaté na minerály. Pitím vody z kokosu si vlastně vyměníme elektrolyt v buňkách.

Ze všech minerálů, které obsahuje kokos, si dnes něco řekneme o draslíku. Největší část z celkového množství draslíku lidského těla se skrývá v buňkách – 98 %. Draslík se podílí na stabilitě vnitřního prostředí, nezbytné prakticky pro jakékoliv funkce probíhající v živém organismu. Draslík potřebujeme pro správnou funkci nervového a svalového systému. Hraje také zásadní úlohu ve správné činnosti našeho srdce. Máme léto a s ním teplé počasí. Tropická vedra jsme měli minulý týden a málokdo si uvědomil, že pocením přicházíme o velkou část draslíku. Slanou chuť potu způsobuje draslík. Stejně tak, při stresu ztrácíme draslík tak, jako při pocení. Draslík je nutné dobře doplňovat. Draslík je stejně důležitý jak pro nás, tak i pro ostatní živočichy i rostliny, proto jej můžeme najít ve všech potravinách rostlinného i živočišného původu. Nejvíce ho obsahuje voda z kokosu, z našich dostupných potravin to jsou luštěniny, brambory, rajčata, banány, houby. Zde je třeba si uvědomit, že obsah jednotlivých minerálu se v potravinách snížil změnou pěstování. Pokud na kokosový ořech narazíte někde v obchodě, tak neváhejte a kupujte. Malá rada, když ořechem zatřepete u ucha, musí v něm šplouchat, nešplouchá = nekupovat.

Pokud máme zdravé srdce a ledviny, tak se nemůžeme draslíkem předávkovat, veškerý nadbytečný draslík odejde z těla v moči. Hlavně mějte dobrou náladu bez stresu, stařeček říkával „veselá mysl — okradený doktor.“

Zdraví bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 06.08.2018
  • Komentář: 0
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině