V lidské mysli jsou problémy jater vždy spojovány s alkoholem. Nikdo si neuvědomuje, že játra ničí nejvíce stres. Stres oslabuje játra a oslabené játra stres vytváří. Když budeme důsledně hledat podstatu zdravotního problému, v 95 % dojdeme k játrům. Játra jsou ten orgán, který ovlivňuje a řídí naši psychiku a 85 % našich zdravotních problémů máme uložených v hlavě. K tomu se musíme ještě zamyslet nad tím, proč játra nebolí když churaví. Stresem ubývá funkčního objemu jater a játra to řeší krádeží energie. Čím menší objem jater, tím více energie stahují. Játra mají své energetické maximum mezi 1 - 3 hodinou v noci a proto se většina lidí v tuto dobu probouzí. Tělo nemá energii navíc, to co ukradnou játra pak chybí srdci a plicím. Játra se dají ze všech orgánů nejlépe zregenerovat. Většinou je doporučován ostropestřec, z našich bylin ta nejslabší. Účinnější je vlaštovičník, ale bylo řečeno, že je jedovatý. Každá léčivá bylina je jedovatá a používám je, tak proč nepoužit vlaštovičník. Aby nám vlaštovičník pomohl s regenerací jater je nutné ho nasbírat pod agátem. Zajisté jste si všimli, že pod agátem nic kromě vlaštovičníku neroste. Agát pouští přes kořeny do půdy jed, který vše hubí, ale vlaštovičník tento jed potřebuje k tomu, aby v něm vznikly látky, které nastartují čištění a regeneraci jater. Používá se cca 5 g čerstvého nebo 2 g sušeného vlaštovičníku na 3 dcl čaje jednou denně. Nejúčinnější naší bylinou je voňavý muškát Pelargonium Graveolens. Čaj z tohoto muškátu dokáže řešit i cirhózu. Andrographis - měkýn lantnatý nebo právenka lantnatá je z přírody to nejúčinnější na naše játra. Tato bylina pročišťuje celý jaterní okruh kde patří, žlučník jako párový orgán jater, nadledvinky, oči, nervový systém a mazové žlázy. 

Abychom měli vše jasně popsáno a vysvětleno, použiji záklasní teorie od pana Vladimíra Anda.


Hlavní funkce

Normální stav

Chorobný stav

Játra řídí průchodnost a rozptylování

1. Regulování dušeního rozpoložení: vnitřní uvolněnost, celková uvolněnost, čchi a krev proudí bez překážek

2. Napomáhání trávení: slezina a žaludek mohou řídit vzestup čistého a sestup kalného; tvorba a vylučování žluče jsou normální.

3. Podpora pohybu čchi, krve a vody: mechanismus čchi je neporušený, krev a tekutiny volné proudí

4. Regulování kanálů čehungmaj a žen-maj: pravidelná menstruace, těhotenství a porod bez těžkostí

1. Změna duševního naladěni: při stagnaci čchi deprese, pochybovačnou plačtivost; při sálání jangu podrážděnost, nervozita, bolesti hlavy.

2. Poruchy trávení: při napadej ní sleziny nadýmání, průjmy; při napadení žaludku krkáni, zvracení; porucha tvorby žluče, hořkost

v ústech, bolesti v boku.

3. Poruchy oběhu čchi, krve

a vody: při stagnaci čchi se sráží

krev a stagnují tekutiny, vznikají

otoky, nadýmání, uzliny, při stou-

Játra řídí uschovávání krve

1. Uschovávání krve: dostatek krve, ovládání jangu, normální funkce řízení průchodnosti.

2. Regulování množství krve: při pohybu dodávání krve podle potřeby, při odpočinku se krev vrací do jater.

1. Nedostatek krve v játrech: oslabení funkcí šlach, očí, slabá menstruace.

2. Játra neuschovávají krev: chaotický tok krve, krvácení z nosu, chrlení krve, silná menstruace.

Játra řídí šlachy a vazivo

Játra mají dost krve, šlachy a vazivo jsou silné, pružné a vláčné, pohyby těla jsou svižné, odolnost vůči únavě je vysoká.

Játra nemají dost krve, šlachy jsou bez výživy, ochablé; při vyčerpanosti tekutin se zdvihl vnitřní vítr - křeče, škubání, chvění; zvýšená únava.

Kondice jater se projevuje na nehtech

Při zdravých játrech jsou nehty pevné, lesklé a hladké, s červenou barvou.

Při nedostatku krve jater se nehty lámou, jsou křehké, suché, bezbarvé.

Vývodem jater jsou oči

Při dostatku krve je zrak ostrý, oči se neunavují a jejich pohyb je živý a přirozený.

Různé oční nemoci: při nedostatku krve šeroslepost, nejasné vidění, suché oči; při nadbytku jangu zánět očí, mžitky, závratě; při vnitřním větru šilhání, škubání víček, obracení očí v sloup.


Na očistu a regeneraci jater a celého jaterního okruhu je pouze Andrographis. Můžeme si jej vylepšit Tulsi (bazalka posvátná).   
  • Vloženo : Stanislav
  • 04.03.2019
  • Komentář: 0
Související články
07.08.2017
Tulsi
01.10.2019
Pentagram
23.07.2019
Slezina
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině