Armoratia rusticana, kdo chce zdravý být musí křen a jitrnice mít.

Nyní něco řekněme o křenu. Zmírňuje revmatické bolesti. Křen je kromě mnoha důležitých nutričních látek zelenina bohatá na prospěšné enzymy a organické kyseliny.

Kořen má velmi nízkou energetickou hodnotu – ve 100 gramech je pouze 440 kJ a 0,5 g tuku, není v něm žádný cholesterol.

V jídelníčku zdravých lidí se křenem nemusí šetřit. Malé množství si mohou dovolit rovněž lidé s dietou, jimž ochutí a ovoní často mdlé pokrmy.

Křen smíchaný s medem podporuje trávení, prokrvení tkání a zbavuje průdušky hlenu.

Křenová placka na revmatické bolesti je prověřena staletími. Působí dokonce také na hlouběji uložené tkáně a pomáhá při jejich regeneraci i hojení.

Bylinkář Standa

  • Vloženo : Stanislav
  • 13.08.2018
  • Komentář: 0
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině