Maracuja - Passiflora edulis
Dnes si dovolím Vám představit velmi zajímavé ovoce Maracuju.
Jejím původem je Brazílie, ale dnes je rozšířená v celém tropickém a
subtropickém pásmu. Je to liána a její plody jsou podobné velikostí i tvarem
citronu. Po rozkrojení je ve vnitř želatinová hmota plná jadérek, která se jí.
Kouzlo tohoto ovoce je v tom, že má vysoký obsah vápna, fosforu, železa a
vlákniny. Obsahuje vitamíny B a C, a mnoho provitamínu A. Na náš organizmus je
silně zásaditá, na našem trhu se začíná také objevovat.
Společně s manželkou, před šesti lety jsme trávili
dovolenou v tropech a 3 x denně jsme jedli Maracuju. Při návratu jsme se cítili
perfektně, jak psychicky, tak fyzicky.
Po návratu pátý den odpoledne, ale už na nás padla únava, tak jsme si uvařili
kafe a přemýšleli proč, co děláme jinak než na dovolené. Najednou jsme si
uvědomili, že na dovolené jsme po snídaní měli v sobě 1 litr tekutin,
který se skládal s vody s citronem a džusů vyrobených
z rozmixovaného ovoce. Tekutiny a Maracuja
nám vytvořily v těle zásadité prostředí, které nás drželo v dobré
psychické a fyzické kondici. Po uvědomění si této skutečnosti jsem jel okamžitě
nakoupit ovoce a následující ráno byla spousta změn. První jsem si vymačkal ½
citronu do 0,3 litru vody a na lačno vypil, uvařil kafe ke kterému jsem opět
vypil 0,3 l vody s citronem. Pak jsem posnídal a udělal džus stejným
způsobem jak jsem jej viděl dělat na dovolené. Tři pomeranče k tomu dva
banány, oloupal dal do mixeru, zalil studenou vodou a rozmixoval. Měl jsem litr džusu a na půl
s manželkou jsem přidal do těla 0,5 litru tekutiny. Protože jsem neměl
Maracuju, tak jsem přes den pojídal Goju, která je také silně zásaditá. Pak byl
již pitný režim stejný, tak jak jsem na něj byl zvyklý. Udělal jsem si ještě extrakt ze Stévie na
slazení. Při louhování do extraktu dostanu i chlorifil, který je silně zásaditý
a dodává tělu vitalitu. Po třech
dnech jsme byli s manželkou ve stejné kondici jako při návratu
z dovolené.
Přátelé věřte, je to hrozné, když ráno vstáváte a nic Vás
nebolí, člověk neví, zda žije. Sám na
sobě jsem poznal, jak je důležité se ráno zavodnit. Tělo si z vody vyrábí
kyslík pro buňky a kyslík vytváří zásadité prostředí. Nyní se začíná projevovat
únava, není sluníčko je inverze a k tomu
spousta starostí, ze kterých jsme vystresovaní.
Vřele doporučuji dobré zavodnění ráno a snažit se zbavit překyselení
v těle. Přeji Vám všem, aby Vás má rada každé ráno nastartovala do pohody,
tak jako to startuje mne.
Zdraví bylinkář Standa.
Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *
Žádné komentáře