Maracuja - Passiflora edulis

Dnes si dovolím Vám představit velmi zajímavé ovoce Maracuju. Jejím původem je Brazílie, ale dnes je rozšířená v celém tropickém a subtropickém pásmu. Je to liána a její plody jsou podobné velikostí i tvarem citronu. Po rozkrojení je ve vnitř želatinová hmota plná jadérek, která se jí. Kouzlo tohoto ovoce je v tom, že má vysoký obsah vápna, fosforu, železa a vlákniny. Obsahuje vitamíny B a C, a mnoho provitamínu A. Na náš organizmus je silně zásaditá, na našem trhu se začíná také objevovat.

Společně s manželkou, před šesti lety jsme trávili dovolenou v tropech a 3 x denně jsme jedli Maracuju. Při návratu jsme se cítili perfektně, jak psychicky, tak  fyzicky. Po návratu pátý den odpoledne, ale už na nás padla únava, tak jsme si uvařili kafe a přemýšleli proč, co děláme jinak než na dovolené. Najednou jsme si uvědomili, že na dovolené jsme po snídaní měli v sobě 1 litr tekutin, který se skládal s vody s citronem a džusů vyrobených z rozmixovaného ovoce. Tekutiny a  Maracuja nám vytvořily v těle zásadité prostředí, které nás drželo v dobré psychické a fyzické kondici. Po uvědomění si této skutečnosti jsem jel okamžitě nakoupit ovoce a následující ráno byla spousta změn. První jsem si vymačkal ½ citronu do 0,3 litru vody a na lačno vypil, uvařil kafe ke kterému jsem opět vypil 0,3 l vody s citronem. Pak jsem posnídal a udělal džus stejným způsobem jak jsem jej viděl dělat na dovolené. Tři pomeranče k tomu dva banány, oloupal dal do mixeru, zalil studenou vodou  a rozmixoval. Měl jsem litr džusu a na půl s manželkou jsem přidal do těla 0,5 litru tekutiny. Protože jsem neměl Maracuju, tak jsem přes den pojídal Goju, která je také silně zásaditá. Pak byl již pitný režim stejný, tak jak jsem na něj byl zvyklý. Udělal jsem si ještě extrakt ze Stévie na slazení. Při louhování do extraktu dostanu i chlorifil, který je silně zásaditý a dodává tělu vitalitu.  Po třech dnech jsme byli s manželkou ve stejné kondici jako při návratu z dovolené.

Přátelé věřte, je to hrozné, když ráno vstáváte a nic Vás nebolí, člověk neví, zda žije.  Sám na sobě jsem poznal, jak je důležité se ráno zavodnit. Tělo si z vody vyrábí kyslík pro buňky a kyslík vytváří zásadité prostředí. Nyní se začíná projevovat únava, není sluníčko je  inverze a k tomu spousta starostí, ze kterých jsme vystresovaní.  Vřele doporučuji dobré zavodnění ráno a snažit se zbavit překyselení v těle. Přeji Vám všem, aby Vás má rada každé ráno nastartovala do pohody, tak jako to startuje mne.

Zdraví bylinkář Standa

  • Vloženo : Stanislav
  • 03.09.2019
  • Komentář: 0
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině