Oroxylum Indicum – rostlinný propolis.

Pro tento tropický strom jsem v žádném herbáři nenašel český název. Jediný překlad z anglického Damocles tree je Damoklův strom. Tento název zřejmě vznikl při pohledu na plody, které mají tvar meče a připomínají Damoklův meč.

Z přírody je to ale úžasná bylina pro naši slezinu. A jak řeší slezinu medicína? Je to nepotřebný orgán, nejlepším pomocníkem je skalpel a vyoperovat. Nebudeme jim to brát, východní medicína ale říká, že slezina je matkou vnitřních orgánů, řídí lymfatický systém, její nefunkčnost se vždy projeví v zažívání, hlavně problémy se žaludkem. Kůra stromu, která se používá, obsahuje spoustu látek jako včelí propolis. Kvalita propolis se nám mění podle toho, z jakého květu byl pyl, které včely zpracují na propolis nasbírán. Tyto změny brání v uznání propolis jako léčebného prostředku. V kůře Oroxila jsou účinné látky vždy stejné.

Čaj z kůry připravíme povařením 2 – 3 kousků po dobu 10 minut. Čaj silně pění, za to je velmi lahodný. Vaříme stejně množství několikrát, pokud barví vodu. Čaj nám detoxikuje a regeneruje slezinu. Oroxilum je jedinou bylinou z přírody, která řeší i zduřelou slezinu. Je také silně antibakteriální, likviduje nežádoucí bakterie, umí likvidovat i plísně. Tím, že likviduje bakterie a plísně je vhodný na popáleniny i k zevnímu použití. Tím, že napomáhá k čištění lymfatického systému, řeší problémy s klouby jako je, artritida, revmatismus. Určitě potěší dámy, pomáhá řešit celulitidu.

Krásné babí léto se zdravou slezinou přeje bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 22.08.2017
  • Komentář: 0
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině