Přepadlovec Cejlonský

Doufám, že Vás všechny zastihne tento článek ve sváteční pohodě rodinného kruhu. Pokud někoho bolí hlava po bujaré silvestrovské noci, zde je jedna rada „čím ses pokazil, tím se naprav“.

Nyní k té úžasné bylině Matasananga Jousofi. Její domovinou je hornatá část Sri Lanky,  Nuwara Eliya. To je kraj, kde roste ten nejlepší čaj na světě, je spousta černých kamenů z kterých prýští voda. Rostlina je malého vzrůstu, má nádherný květ podobný opuncii. Rostlina i kořeny jsou plné léčebných silic vysoce účinných na lidskou blbost. Už stařeček mě říkával „kdyby blbost kvetla, tak jsi samý květ“. Blbosti je kolem nás spousta, ženské nám slibují, že až se s námi rozejdou, tak si najdou jiného blba, ve společnosti je spoustu let blbá nálada, parlament dělá blbé zákony a prezident má neidentifikovatelnou virózu, proto jsou ústavní zvyklost idiotské nebo-li blbé. Máme i počasí poblbané, letos na velikonoce sněžilo a mrzlo, na štědrý den předčasné jaro. V počasí to byl rok blbec. Když jsem tuto bylinu objevil, tak jsem se velmi zaradoval, že všechny zbavím blbosti. Avšak není to možné, bylina je chráněna mezinárodní dohodou Cites a proto ji nemohu dovést a Vám nabídnout. Přátelé, věřte, že bych ji rozdával zadarmo.

Všem se omlouvám, že nemám bylinu na lidskou blbost. I přes to mám velkou radost, že ostatní byliny, které nabízím, ve Vašem těle pracují tak, jak je tomu naučila matka příroda. Přeji Vám vše nej do roku 2018, bude to pro nás pro všechny velice úspěšný rok. Těšme se do Nového roku 2018. Německý přítel stařečka, Albert Einstein, když spolu sedávali u štamprle, řekl stařečkovi „vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, jen u toho vesmíru si nejsem tak jist“.  A stařečkovo přání na konec „slovo nejde, neznáme, nemožné děláme na počkání a zázraky do třech dnů“.

Šťastný a úspěšný rok přeje bylinkář Standa.


  • Vloženo : Stanislav
  • 01.01.2018
  • Komentář: 1
Komentář: 1
Luboš 14-05-2018 19:18
Děkuji za velice pěkný článek :) Velice mě oslovil, stejně jako tento článek: http://www.exotickapriroda.cz/blog/clanky/nuwara-eliya-kolebka-pestovani-caje-na-sri-lance a myslím, že se sem budu chtít vydat až budu na Srí Lance :)
Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině