U žádného orgánu v lidském těle není v pohledu západní a východní medicíny takový rozdíl jako u sleziny. Západní medicína považuje slezinu za nepotřebný orgán, farmacie nemá žádný lék a lékaři mají jen skalpel na její odstranění.  Východní medicína a hlavně indická považuje slezinu za nejdůležitější orgán v těle, je matkou všech vnitřních orgánů. Dodavatel bylin, indický lékař nás naučil pomocí sleziny řešit problém početí, imunitu, krvetvorbu, zažívání, ledviny, likvidovat borelie, heliobacter piroli a jiné postupy. 

Slezinu vždy oslabují játra a játra oslabuje stres, oslabené játra vytváří stres a oslabují slezinu . Tuto skutečnost si téměř nikdo neuvědomuje. 60 % populace je na antidepresívních lécích, které ničí játra a čím jsou více oslabená tím větší stres vytváří a oslabují slezinu a zdravotní stav se zhoršuje. Máme tady velmi silný důkaz, že stres ničí játra a tím jsou mladé holky, které začínají ženský život. Jak je možné že takřka 20 % má potíže dostat první menstruaci? Ve 12 letech přece alkohol nepijí, ale mají stres buď ve škole, nějaká šikana, nejde učení nebo doma se rodiče rozvádí a jiné stresové situace. Stres oslabí játra a játra oslabí slezinu, slezina u ženy zajišťuje 60 % hormonů a pokud ty hormony nemá tak menses nedostane. Jak jednoduché řešení máme, nasadíme hormonální antikoncepci a je vše v pořádku. Že  nám to ničí játra a tímto vyrábíme neplodné ženy se neříká. Stejně tak se nemluví o tom, že až si to holka ve 24 nebo 28 letech vysadí, že problém s mensesem může přetrvávat a v 90 % případů je problém s početím.

Slezina „hřbitov červených krvinek“ je orgán lidského těla velký asi jako zaťatá pěst. Je fialové barvy a má tvar kávového zrna. Vstupuje do ní slezinná tepna, vystupuje slezinná žíla. Uvnitř je vyplněna červenou a bílou houbovitou dření.

Do okruhu sleziny patří párový orgán žaludek, svalstvo, lymfatický systém, lymfatické uzliny, rty a ústa.

Na detoxikaci okruhu sleziny ajurvéda vytvořila tento vzorec t.j. tuto směs bylin. Jsou to Andrgraphis, Oroxilum, Tulsi, Azadirachta, Vitanie a Amalaky.

Abychom měli vše jednoduše shrnuté, opět použiji k vysvětlení tabulky od pana Vladimíra Anda

 

Hlavní funkce

Normální stav

Chorobný stav

Slezina řídí přepravování a přeměňování

1. Přeprava a přeměňováni potravy: dobré zažíváni, dostatek výživné esence i krve.

2. Přeprava a přeměňování tekutin: bezporuchový příjem, zpracováni a vylučováni tekutin, správná vodni bilance.

 

1. Poruchy zažívání, nadýmání, průjmy, nechutenství, hubnutí, chudokrevnost.

2. Poruchy zpracování a koloběhu tělesných tekutin: zahrazování vodních cest, průjmy, vodnaté opuchliny, nadýmání.

 
Slezina řídí rození a ovládání krve

1. Rození krve: průběžná obnova krve, dostatek zdravé krve.

2. Ovládání krve: krev proudí jenom v patřičných drahách a nevylévá sa mimo ně.

 

1. Poruchy krvetvorby:  nedostatek, prázdnota krve.

2. Poruchy ovládání krve: krev se vylévá mimo svoje dráhy - krvácení z nosu, podlitiny ap.

Slezina řídi vzestup čistého

1. Výživná esence se dostává do horní části těla a odtud do celého organismu.

2. Vnitřní orgány si udržují stabilní polohu.

 

1. Prázdnota sleziny, nedostatek výživné esence, zhoršená tvorba krve, oslabenost, závratě, průjmy, nadýmání.

2. Poklesávání vnitřních orgánů (žaludek, děloha a jiné).

Slezina řídí svalstvo a končetiny Čchi sleziny dobře přepravuje: vyžívaje dostatečná, svalstvo dostává přiměřenou výživu, je silné a pružné, končetiny jsou pohyblivé a mocné. Čchi sleziny nepřepravuje dobře, výživa je nedostatečná: svalstvo chřadne, ubývá, oslabuje se, končetiny ztrácejí sílu a pohyblivost.
 Kondice sleziny se projevuje na rtech  Čchi sleziny dobře přepravuje, čchi a krve je dostatek: rty jsou svěží, plné, přiměřeně vlhké, a mají zdravou barvu. Čchi sleziny nepřepravuje dobře, čchi a krve není dostatek: rty jsou bledé a povadlé.
 Vývodem sleziny jsou ústa  Čchi sleziny je silná: dobrá chuť k jídlu, normální rozlišování chutí. Čchi sleziny je slabá: snížení chuti k jídlu, poruchy v pociťovaní chutí.
  • Vloženo : Stanislav
  • 23.07.2019
  • Komentář: 3
Související články
01.10.2019
Pentagram
04.03.2019
Játra
09.06.2019
Srdce
Související produkty
Komentář: 3
Ilona Rybarova 27-12-2021 08:06
Dobrý den, ráda bych využila vašich bylinek a zažehnala nebo zatím předešla operaci. Měsíc mě bolí v pupíku a mám tam bouli. Na sonu mi vyloučili kýlu. Včera jsem byla na pohotovosti protože mě to bolí při chůzi do kopce nebo v sedě. Výsledek antibiotika a po týdnu kontrola, pokud to neustoupí operace. Chápu že pokus to bude nezbytné podstoupim to, ale já bych rada zkusila jinou možnost než operaci, bylinky. Pokud mi poradíte Budu moc ráda. Samozřejmě Vám to ráda zaplatím Moc děkuji Rybářová Ilona
Nada Prokupkova 30-03-2023 13:56
P. Stano ,nevím jak mam objednat ,jedny byliny z názvem pokut je to zpravne ať to najdu MONIGA OLIFERUM děkuji p. Nada Prokupkova
Šárka Píšová 06-04-2024 21:30
Dobrý den, prosím co na slabou a schlazenou slezinu. Děkuji moc
Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině