Dnes jsem se rozhodl udělat něco pro naše pohodlí v uspěchaném světě. Spousta z Vás již vyzkoušela byliny ve formě čaje a zjistila, že předcházet zdravotním problémům, je lépe než je léčit- tuto zásadu zná každý a málokdo ji dodržuje. Mnozí lidé očekávají od svého těla, že musí fungovat, že může být neomezeně zatěžováno, a že jeho schopnost samo se léčit je nevyčerpatelná. Každý se musí sám rozhodnout, co pro něj znamená jeho zdraví.

Já sám již několik let piji čaje. Pozapomněl jsem, že z bylin je dobré udělat tinkturu. Výhodou tinktury je její připravenost k použití, mám ji hotovou a nezdržuji se přípravou čaje. V lihu se nám navíc rozpustí všechny účinné látky. Některé látky z některých bylin se ve vodě nerozpouští. Zde si musíme také uvědomit, že tinktura je podstatně silnější než čaj a její užívání je po kapkách. Ti co jezdí do práce autem, nemusí mít strach, že nadýchají. Malá štamprle 0,2 cl si dám hned když vstanu, do 25 – 40 minut nemám v krvi žádnou stopu po alkoholu. Naši nejlepší léčitelé pánové Jiří Janči a Josef A. Zentrich uvádějí návod jak připravit jakoukoliv tinkturu, z jakékoliv byliny. Podle jejich návodu jsem si sám připravil několik druhů tinktur a zjistil jsem, že jejich účinek je skutečně vysoký, proto si dovolím pány citovat.


Příprava tinktur podle Jiřího Janči a Josefa A. Zentricha

Nejjednodušším způsobem výroby tinktur je následující postup:

  1. Jeden hmotnostní díl drogy přelijeme 5 hmotnostními díly lihu o koncentraci nejméně 50 %.
  2. Necháme 7-14 dní vyluhovat při pokojové teplotě a minimálně jednou denně protřepeme.
  3. Poslední den necháme ustát a pak přefiltrujeme, nejlépe přes papírový filtr. Můžeme také jen si odlévat štamprli podle naši chuti.

Zde se musíme řídit moudrem mé stařenky, která říkala „lepší malá po ránu, jak celý den hovno“.

Trh je různými tinkturami přesycen. Nedoporučuji kupovat. Nemáme možnost si ověřit, že uvedené údaje jsou správné a tinktura obsahuje věci které má mít. Tím, že si doma připravíme tinkturu podle návodu zkušených odborníků, máme jistotu, že se budeme zbavovat zdravotních neduhů tak, jak potřebujeme a nestane se nám to, co stařeček říkával v jednom vtipu. Přijde kostra k doktorovi, ten se na ni podívá a řekne: „No to jste přišla brzo, paní!“

Dobré tinktury pro zdraví Vám přeje bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 24.10.2017
  • Komentář: 0
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině