Vietnamský koriandr

Vietnamský koriandr (Persicaria odorata )

Používají se čerstvé v salátech, pokrájené na chleba nebo jako koření
v polévkách i do hlavních jídel, u vařených jídel ho přidáváme až na
závěr, aby neztratil své aroma.
Koriandr má hořkou a kořeněnou chuť ,která je netoxická. Odborníci se
shodují, že může být používán k léčbě otoků, akné, poruchy trávení,
nadýmání a bolení břicha.
Listy jsou tmavě zelené, se skvrnou kaštanové barvy v horní části listu.
Vietnamský koriandr je vytrvalá rostlina , která roste nejlépe v
tropických a subtropických oblastech, v teplých a vlhkých podmínkách.
Může vyrůst 15 až 30 cm. V našich podmínkách se dá celoročně pěstovat
jako pokojová rostlina na světlém místě,ne však na úpalu, na zimu
pokud to jde, má radši chladnější místo, může chřadnout. Může se i
letnit,ale raději ve stínu.


asijský_koliandr_30  

Koupit