Kustovnice čínská

Kustovnice čínská (Goji čínská) – Lycium chinense

Kustovnice čínská (Goji) obsahuje 18 druhů aminokyselin včetně všech
esenciálních, které si lidské tělo nedokáže připravit samo, 21
stopových prvků jako je železo, měď, fosfor nebo vápník a selen .
Nechybí ani vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Slouží k posílení
imunity, stimuluje růst, snižuje hladinu cukru, cholesterolu a tuku v
krvi. Slouží jako výborný antioxidant používá se jako prostředek proti
únavě, posílení a pročištění organismu. Výrazně posiluje
obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a má vliv na
snižování krevního tlaku. Dokáže ulevit od některých projevů alergií a
astmatu, léčí také kožní nemoci jako je lupénka. Má také
protizánětlivé, protirakovinné a účinky. Pěstování kustovnice je v
našich podmínkách velmi jednoduché. Po vyluhování plodů v alkoholu
vznikne „lihový výluh nesmrtelnosti. V tradiční čínské medicíně i mezi
obyčejnými Číňany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový
doplněk.
Kustovnice vyžaduje slunečné místo a spokojí se s běžnou zahradní zeminou.
Kustovnici čínskou můžete konzumovat přímo jako sušené ovoce. Dalším
způsobem konzumace je tradiční čaj z plodů. Necháme 20 minut
vylouhovat, poté slijeme; vylouhované plody jsou velmi chutné a lze je
rovněž zkonzumovat .Mladé výhonky se používají k přípravě salátů.


kustovnice_cinska  

Koupit