Jitrocel vejčitý,


je pro ty, kdo chtějí mít zažívání zdravě naditý.

Nikdo z nás a přiznám se, že ani já, jsem se v minulosti nezamyslel nad tím, že z jídlem do sebe dostáváme i to špatné, tj. různé toxické nestravitelné látky, které když se z těla neodstraní detoxikaci, tak vytváří spoustu problémů. A možná se někdo zeptá a kde se v naši potravě berou? Odpověď je velmi jednoduchá. Je to v systému našeho zemědělství. Součastný zemědělec vypěstuje a prodá metrák žita za 400,- Kč, ale aby mohl krmit dobytek tak koupí krmnou směs, jejíž podstatou je kostní moučka, kde za metrák dá 1500,- Kč a hovězí trpí nemocí šílených krav a zemědělec nám pláče jak je ztrátový. Naši dědové sedláci se musí v hrobě obracet. Maso, které jíme je vyprodukované z tohoto svinstva. I ti kteří celoročně pasou dobytek, tak přikrmuji krmnými směsi a tím nám dodávají na stůl v potravě toxické látky. Jedná se takřka o všechny druhy masa. Homo sapiens je všežravec a maso potřebuje jako zdroj výživy

Jitrocel vejčitý – Plantago ovata je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pakistánu a Austrálii. Rostlina je vysoká 40 – 50 cm. Květenství jsou klasy 0,5 -3,5cm dlouhé, méně než 1cm široké. Kališní lístky jsou úzce blanitě lemované, korunní trubka je lysá, tyčinky s krátkými nitkami. Semena jsou člunkovitá, asi 3mm dlouhá, hnědá, většinou lesklá. Na vyduté straně je vyvinuto tenké blanité, růžovobílé osemení. Z rostliny se používají obaly semen, což je nejúčinnější přírodní vláknina. Lidově to můžeme nazvat otruby. Aktivní složkou je slupka (otruby), která obsahuje vysoký podíl hemicelulózy složené z xylanového základu navázaného na arabinózu, rhamnózu a na galakturonické kyselinové jednotky (arabinoxylany). Slupka obsahuje 35 procent rozpustných a 65 procent nerozpustných polysacharidů (celulóza, hemicelulóza a lignin). Tato slupka je klasifikována jako slizovitá (lepivá) vláknina díky své výrazné schopnosti vytvářet gel ve vodním prostředí. Tato schopnost vychází z její role jako endospermu semena P. ovata, kde slouží k udržení vody za účelem prevence vyschnutí semene jitrocele. Když zakoupenou vlákninu dáme do vody a vypijeme, cca. po 10 minutách nám v zažívacím traktu zvětší objem až 100 x. Střevo se nafoukne a nastává sebereflexe střeva před prasknutím. Střevo začne uvolňovat sliz, aby potlačilo potravu dále, a tím vytláčí všechny nečistoty, které v něm máme. Vláknina je váže na sebe a odvádí z těla. Vláknina nám také upravuje stolici a velmi účinně pomáhá při fekální inkontinenci. Dále na sebe váže nežádoucí cukry a tuky. Této vlastnosti jitrocele oceňují lidé po operaci žlučníku. Játra potřebují k výrobě kyseliny žlučové tuky, které si berou ze zažívacího traktu, kde jsou tuky v surovém stavu a jsou na zpracování složité. Pokud jim v tom zabráníme pomocí jitrocele, tak začnou zpracovávat tuky, které jsou v krvi, ty jsou již rozštěpené a tím nám čistí celý kardiovaskulární systém od tuků, začne vyšší produkce kyseliny žlučové a začne lepší trávení. Nejkrásnější na této bylině je, že nemá žádnou toxicitu a nebyly prokázány žádné kontraindikace na léky.


Celoročně nabízíme tuto kouzelnou bylinu v 50 a 100 gramových balení. Zdravé zažívání přeje bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 24.04.2017
  • Komentář: 0
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině