Minulý týden jsem na Velikonočním trhu ve Zlíně prodával mimo jiné i čerstvou listovou petržel. Kolemjdoucí paní mě sdělila, že má vše zelené od lékaře zakázané, že bere léky na ředění krve. To jsem ji musel potvrdit. Až jsem začal navrhovat Vám zákazníkům řešení homocysteinu, tak jsem zjistil, že možná až 60 % populace bere léky na ředění krve. Tito nemohou potraviny s vysokým obsahem vitamínu K, který krev zahušťuje.

Nať petržele má vysoký obsah vitamínu K. Ještě větší množství tohoto vitamínu má Moringa Oleifera. V rozvojových zemích v Africe a Asii se k němu nyní upínají zraky milionů hladových lidí, kde tvoří základ stravy. Čerstvě nalámanými listy se dokonce čistí a připravuje pitná voda.

Moringa má domovskou oblast v jižním úpatí Himaláje.  Již dávno se rozšířila na celý indický subkontinent, do Arábie a Afriky včetně Madagaskaru. Nyní se její nejrůznější kultivary pěstují v teplých oblastech téměř po celé zeměkouli. Literatury uvádí, že umí napravit až 300 nemocí. Toto přírodní antibiotikum má vysoký obsah minerálů, železo, zinek, hořčík, draslík, fosfor, vápník, měď a mangan. Obsahuje 18 aminokyselin, vitamíny A, C, D,E,K a téměř všechny B. Chybí jen B 12. Největší silou ale je 48 silných antioxidantů, jako jsou karotenoidy, cytokininy, chlorofyl, flavonoidy, rutin a lutein, který je důležitý pro optimální zdraví očí.

Tento přírodní skvost má to nejdůležitější k likvidaci homocysteinu. Je zde B 6 a B 9 spolu s vysokým obsahem vitamínu K a C. Chybí nám jen B 12, kterou doplníme ve stravě žloutkem vajíčka.

Mám pro Vás připravené usušené namleté listy. Použití je velmi jednoduché, 1 čajová lžíce listů si dáme do pusy, zapijeme vodou a spolkneme. Můžeme také přidat do jakéhokoliv jídla nebo nápoje. Nikdy tepelně nezpracovávat, přidat do jídla nebo nápoje před konzumací. Když si uvědomíme, že naše součastná strava je vysoce kalorická, ale velmi slabé nutriční hodnoty, tak Moringa je to pravé ořechové. Vědecké studie tvrdí, že potrava má dvojnásobný obsah kalorií jak měla v 70 letech minulého století, ale má jen 25 % nutriční hodnoty potravy ze 70 let. Již starý Hippokrates tvrdil „jídlo je naše medicína a odpověď na nemoci“.


Úspěšný boj s neduhy přeje bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 17.04.2017
  • Komentář: 0
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině