Dnes uděláme výjimku, nebudu psát o bylině, ale o vajíčku od křepelky. Stále častěji se setkávám s problémem nedostatku železa v krvi a to hlavně u žen. Železo organizmus příjme pokud máme volnou organickou měď v těle. V přírodě jsou dva velké zdroje, jedním je Thulsi bazalka posvátná a druhým jsou křepelčí vajíčka.

Křepelčí vajíčka se vyznačují vysokou nutriční hodnotou 1700 až 1800 J, což je více než polovina energie vejce slepičího, které je čtyřikrát větší, přičemž hladina vitamínů A,D,E,B1,B2,B12 a stopových prvků hořčíku, fosforu, mědi, vápníku a železa je výrazně vyšší. Křepelčí vejce obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, esenciální aminokyseliny, fosfatidy (lecitin), sacharidy a další specifické biologicky účinné látky, které příznivě působí při léčení kardiovaskulárních chorob, ekzémů, cukrovky, astmatu, poruch zažívacího traktu a výrazně posilují imunitu organizmu. Vejce od japonských křepelek jsou výborným doplňkem stravy pro výkonné sportovce, děti, seniory, těhotné ženy a urychlují rekonvalescenci při celkové vyčerpanosti organismu.

To nejcennější je ale ve skořápce. Vedle lehce vstřebatelného vápníku je to pro nás potřebná měď, dále zinek, křemík, železo a molybden. Doporučuji skořápku neloupat, jen lehce pomačkat a i se skořápkou sníst. Komu by tento postup konzumace nevyhovoval, tak vajíčka oloupat a skořápku rozmixovat a přidat do jakékoliv pomazánky.

Křepelčí vajíčka jsou nyní ve všech supermarketech k dostání. Vaří se jen dvě minuty, denní dávka pro děti 2 – 3 ks, pro dospělé 4 – 5 ks. Pravidelné užívání po dobu 6 týdnů má na nás ten samý účinek, jako 14 denní pobyt ve vysokohorském prostředí nebo u moře. A co na to stařeček?„co Tě nezabije to Tě posílí“.


Všechny Vás zdraví bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 17.07.2017
  • Komentář: 0
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině