Chutí nám tato bylina špenát připomíná, ale svými účinky patří k těm lepším bylinám.

Pozoruhodná bylinka užívaná při problému nízkého krevního tlaku, vysokého cholesterolu, astmatu, alergiím. Dobře roste jako pokojová rostlina, v létě se může letnit, není mrazu odolná. Stanoviště může být na slunci i ve stínu, substrát běžný, udržujte vlhký. Dobře ji lze tvarovat řezem.
Léčivé působení:
Tato rostlina je hojně využívána v asijské medicíně. Jinak se v našich zeměpisných šířkách jedná o novinku mezi léčivkami. V současné době se z této pozoruhodné byliny vyrábějí preparáty, které jsou používány při léčbě nízkého krevního tlaku, snižuje cholesterol, pomáhá při astmatu, alergiích, ledvinových kamenech, také byly potvrzeny její proti nádorové účinky, působí též antibakteriálně a antivirově, užívá se při zánětech dásní, hrtanu.
Užívá se ve formě čaje 2-5 listů jedenkrát denně, mladé listy jsou chutné i čerstvé, mohou se ve stejném množství použít do salátu, či samotné, nejlépe ráno na lačno.

Mám celoročně v prodeji mladé rostliny a sám na sobě jsem již vyzkoušel její účinky na svůj nízký tlak. Nemám v nabídce lepší bylinu na nízký tlak, ale kapka dobré halúskové ho také upraví.

Všechny zdraví bylinkář Standa

  • Vloženo : Stanislav
  • 08.05.2017
  • Komentář: 0
Související produkty
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině