Alergie – proč jsou a jak na ně.


Máme čas alergií, varování na alergeny slyšíme ze všech stran, k tomu vždy radu, abychom se míst s alergenem vyhýbali. Alergii máme všichni, někdo zdravotní, někdo na manželku nebo manžela když jsou protivní. V kocourkově v kterém žijeme, je nařízeno uvádět všechny alergeny v potravinách a v jídlech v restauracích. Očekávám, že velmi brzy budeme muset hlásit, jakou jsme měli po kterém jídle stolici. Pokusme se nyní společně zastavit spěch života a zamysleme se, proč alergie trápí stále větší počet s nás.

Nejdříve si zodpovězme otázku, proč alergie vzniká. Studiem odborné literatury i diskusí s odborníky jsem našel dva důvody, proč jsou alergie. Je to dehydratace a silný imunitní systém. Imunitní systém musí fungovat normálně, aby nás ochránil před nástrahami přicházejícími zvenku i zevnitř našeho těla. Když funguje málo, hrozbou jsou různé bakterie a viry zodpovědné za infekce, ale i nádorové nemoci. Naopak přílišná  imunitní horlivost způsobuje, že naše tělo vnímá jako nebezpečné i zcela neškodné podněty a přichází alergie. Alergie je tedy přemrštěná odpověď imunitního systému na zcela běžné podněty, nazývané alergeny.

Již čtyři roky Vás nabádám, aby jste dostatečně pili vodu. Že dobré zavodnění pomáhá, jsem se přesvědčil sám na sobě, ale největší radost mám z toho, že přibývá Vás, kteří mé články čtete a uposlechli jste mě a tím si zlepšili své zdraví. Zde musím citovat ze článku Dr. Batmanghelidjema „Voda je nejcennější komoditou uvnitř Vašeho těla, a pokud se do něj nedostává dostatečné množství a více vody mizí, tak je to pro Vaše tělo špatná situace. Vtip v designu Vašeho těla je v tom, že se nastartuje program řízení sucha a pak se objeví alergie, které jsou známkou dehydratace, protože systém, který reguluje vyvážení vody v těle, potlačuje v této energeticky náročné situaci imunitní systém. Pak dostanete astma.“ Celý článek  zde

Vždyť to nic nestojí, jen to chce zkusit. A toto mě potvrdila paní, která v minulosti platila tisícové poplatky výživovým poradcům a jiným šarlatánům, v lékárně stokoruny za doplatky léků, astmatu a alergie se zbavit nemohla. Pak si řekla, že když to nic nestojí, tak to zkusí, začala se dobře zavodňovat, nastalo zlepšení, zbytek již dodělají byliny. Teplota našeho těla je 36,5 °C a při této teplotě se voda v přírodě kazí a zelená. Kdo řádně nepije a tím vodu nevyměňuje, tak má v těle žabince a krmení pro žáby se prodává v lékárně. Kdo řádně pije tak tomu pomohou byliny.  Vy do vody plné sinic a žabinců se koupat nepůjdete a proto nemůžete po bylině chtít, aby v takové vodě pracovala a předvedla, co umí.

A ještě jedna dobrá rada na závěr, spánek. Dostatečný spánek je nezbytný pro správné fungování celého organismu a rovněž pro udržení zdravého imunitního systému. Ve spánku naše tělo vytváří melatonin a při jeho nedostatku nemůže imunitní systém produkovat dostatek bílých krvinek, aby se zbavil bakterií a opravil tělo. Aby mohl imunitní systém správně fungovat, potřebujete alespoň sedm až osm hodin spánku denně.


Stařeček by k tomu dodali „Dokél ludé chleba jedli a vodu pili, dycky zdraví a dobře živi byli.“ Dobře zavodněné léto bez alergií, přeje bylinkář Standa.

  • Vloženo : Stanislav
  • 04.06.2017
  • Komentář: 0
Související články
12.06.2017
Bakterie a viry
10.07.2017
Akupresura
31.10.2017
Vitamíny
Komentář: 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Vyžadované informace. Váš email nebude zveřejněn *

Důležité články
23.07.2019
Slezina
09.06.2019
Srdce
04.03.2019
Játra
01.10.2019
Pentagram
01.01.2017
Léčba vodou
28.08.2019
Pravda o rakovině